PALIĆ IMA NOVOG KRALJA! Evo kako sada izgleda i šta radi mladunče LAVA koga je policija PRONAŠLA U JEDNOM STANU U SUBOTICI
Foto: Kurir TV

ljubimac

PALIĆ IMA NOVOG KRALJA! Evo kako sada izgleda i šta radi mladunče LAVA koga je policija PRONAŠLA U JEDNOM STANU U SUBOTICI

Srbija -

U julu ove godine, subotička policija je podnela krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Naime, on je u stanu držao mladunče afričkog lava, koje mu je oduzeto i zbrinuto u palićkom Zoo vrtu.

02:29

PALIĆ IMA NOVOG KRALJA! Evo kako sada izgleda i šta radi mladunče LAVA koga je policija PRONAŠLA U JENDOM STANU U SUBOTICI

- U prvih par nedelja karantina bio je u našoj ambulanti, a sad je preko puita mede Medenog. Ima prostor od 50 kvadratnih metara i stenu za penjanje koje još ne koristi jer je mali - kaže Sonja Mandić, v.d. direktora palićkog zoo vrta.

Sonja Mandić, v.d. direktora palićkog zoo vrta
Sonja Mandić, v.d. direktora palićkog zoo vrtafoto: Kurir TV

- Ne mogu da verujem kolikom brzinom odrasta jer sam ga pre samo par meseci držala u rukama - konstatovala je novinarka Kurir TV Aleksandra Orlić.

lav, Zoo vrt, Palić
foto: Kurir TV

- Veoma je druželjubiv i voli da se igra, građani su mu donosili gumene igračke, ali to smo mu ukinuli jer su mu zubi ojačali, pa da slučajno ne bi došlo do gušenja. Sad ima veliko deblo koje obožava da glocka. Naš dugoročni plan je da bude sa odraslim lavovima, pa mu timaritelji sve ređe ulaze kako se ne bi previše navikao na ljude - dodala je Sanja Mandić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track