SVETSKI USPEH MLADOG HARMONIKAŠA: Dragoslav Vasiljević, student FILUM-a iz Kragujevca, pobednik Svetskog kupa u Švajcarskoj
Foto: Facebook, Coupe Mondiale CIA

pobednik

SVETSKI USPEH MLADOG HARMONIKAŠA: Dragoslav Vasiljević, student FILUM-a iz Kragujevca, pobednik Svetskog kupa u Švajcarskoj

Srbija -

Dragoslav Vasiljević, student treće godine Filološko umetničkog fakulteta (FILUM) u Kragujevcu, sa studijske grupe harmonika i Odseka za muzičku umetnost, u klasi redovnog profesora Predraga Kostovića, ostvario je veliki svetski uspeh.

Na jednom od najprestižnijih svetskih manifestacija za ovaj instrument, održanom u gradu Zofingenu, u Švajcarskoj, postao je novi pobednik Svetskog kupa u harmonici.

Još jedan veliki uspeh za kragujevački FILUM ostvario je i Aleksandar Radović, student druge godine, iz klase docenta Miodraga Đorđevića, osvojivši treće mesto u kategoriji Masters.

FILUM je ovim uspesima svojih studenata još jednom potvrdio visoki svetski kvalitet pedagogije i izvođaštva, koji se već nekoliko decenija postiže u ovoj visokoškolskoj ustanovi i u Kragujevcu u celini. Na taj način je još jednom dokazano da su Srbija, Kragujevac i FILUM jedni od najvećih svetskih centara negovanja muzičkih i umetničkih kvaliteta u nastavi i izvođaštvu na harmonici.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track