LJUDIMA NA PROZOR DOĐU PTICA, SMRDIBUBA, MUVA A SLAVOLJUBU LISICA?! Čujem kerovi laju, priđem i imam šta da vidim
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/RTS

Ovo je prvi put da je neko u Jagodini video divlju životinju

LJUDIMA NA PROZOR DOĐU PTICA, SMRDIBUBA, MUVA A SLAVOLJUBU LISICA?! Čujem kerovi laju, priđem i imam šta da vidim

Srbija -

JAGODINA - Slavoljub Đurđević iz Jagodine nije mogao da veruje da na žaluzinama prozora svoje sobe vidi lisicu.

Kako su je obasjavali prvi jutarnji zraci, krzno joj je bilo drečavo crvene boje. Bila je veoma mlada, duga šezdesetak santimetara i prilično uplašena, jer su uznemireni kerovi iz cele ulice neprestano lajali.

Pošto se nije uplašio, dosetljivi Jagodinac brzo se latio svog mobilnog telefona i počeo da fotografiše neobičnog gosta.

- Toliko je drhtala od straha, da mislim da sam otvorio prozor, da bi ušla u sobu. Ne bih je ni primetio, da kerovi nisu napravili opšti metež u naselju „Tabane“. Samo što sam na posao ispratio suprugu Tijanu i počeo da se spremam da i sam odem da radim, prišao sam prozoru ne bih li saznao zbog čega kerovi toliko laju. Tada sam video da se žaluzina pomera. Pomislio sam da se na njih popela neka mačka – s osmehom neverice priča Đurđević za Novosti.

Dodaje da se uopšte nije uplašio, jer se u rodnom selu Kavadar često sretao sa diviljim životinjama. Ali, veli, one se ponašaju potpuno drugačije od lisice koju je video. Nisu tako uplašene i znaju gde će da se sakriju.

Grad nije njihova teritorija. Đurđević ne zna šta je moglo da je dovede u grad. Pretpostavlja da je u pitanju njeno neiskustvo, jer je bila prilično mlada.

- Da bih bolje pogledao lisicu, izašao sam iz kuće. Mene se nije uplašila, ali je i dalje neprestano osluškivala lavež kerova i gledala u tom pravcu. Još malo se šunjala, a onda se najednom preskočila u komšijsko dvorište - kaže Đurđević.

Ovo je prvi put da je neko u Jagodini video divlju životinju. Naš sagovornik smatra da im u njihovim prirodnim staništima ponestaje hrane i da će zbog toga sve češće silaziti u gradove.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track