SLAĐANA JE SAMOHRANA MAJKA KOJA BRINE O PETORO DECE! Rekla sam im da smo sad mi jedni drugima sve, OVO MI JE PALO NAJTEŽE (VIDEO)
Foto: Kurir TV

hrabra žena

SLAĐANA JE SAMOHRANA MAJKA KOJA BRINE O PETORO DECE! Rekla sam im da smo sad mi jedni drugima sve, OVO MI JE PALO NAJTEŽE (VIDEO)

Srbija -

U jednoj danskoj knjizi opisano je šest načela zdravog roditeljstva. To su razvijanje igranja kod dece, autentičnosti, promena percepcije neprijatnih situacija, empatija, ukidanje ultimatuma i učenje o važnosti zajedništva.

Rezultati su odlični, pišu mediji. Ipak roditeljstvo nike jednako, kao što nisu jednaka ni sva deca, a naročito uslovi u kojima žive. Kako jedna samohrana majka vaspitava svoje petoro dece, i da li uopšte tu ima mesta za roditeljstvo iz knjiga?

Slađana Stojkov, samohrana majka
foto: Kurir TV

Slađanu Stojkov smo zatekli u iznajmljenoj, trošnoj kući u Bešenovu. Tri kćerkice su upravo dobile paketiće od mesne zajednice, a dva starija brata na raspustu rade, jer su inače srednjoškolci, kako bi pomogli svojoj samohranoj majci.

- Volela bih da budu dobri ljudi, d aniko ne upire prstom u njih. Ne moraju da nose firmirano, samo da budu dobri ljudi - kaže Slađana Stojkov, majka petoro dece.

Roditeljstvo iz knjiga u seoskoj sredini u kojoj majka radi sezonske poslove i jedina joj je pomoć dečji dodatak, ovde gubi svaki smisao, a za Slađaninu decu važi da su vaspitana i kulturna.

02:13

SLAĐANA JE SAMOHRANA MAJKA KOJA BRINE O PETORO DECE! Rekla sam im da smo sad mi jedni drugima sve, OVO MI JE PALO NAJTEŽE

- Kad smo ostali sami, kad sam se razvela, rekla sam im da smo mi sebi sve. Najteže mi je ta samoća kad nemaš kome da se požališ - dodaje Slađana Stojkov.

Čini se da onih šest pravila koje primenjuju Danci po knjigama, u ovoj porodici ne moraju da se uče, već se i žive. Empatija, zajedništvo i po koji ultimatum.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track