Najnovije vesti

DIPLOMATA SE OKLIZNUO I PAO NIZ STENU NA ŠAR-PLANINI: KFOR ga izvlačio helikopterom! DETALJI DRAME (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube

evakuisan vazdušnim prevozom

DIPLOMATA SE OKLIZNUO I PAO NIZ STENU NA ŠAR-PLANINI: KFOR ga izvlačio helikopterom! DETALJI DRAME (FOTO)

Srbija
10:08h

Gorska služba spasavanja na Kosovu i Metohiji saopštila je detalje akcije nakon spasavanja pripadnika britanske ambasade, koji je povređen na Šar-planini.

Službe spasavanja na Kosovu i Metohiji saopštile su detalje od momenta kada su dobili telefonski poziv za pomoć, do kada je član Ambasade upućen u lekarsku pomoć, piše albanski Telegrafi.

U brzoj koordinaciji sa policijom i ski centrom, omogućeno je prevezivanje gorskih spasilaca žičarom do najviše tačke, dok je druga ekipa krenula da se penje do povređenih sa opremom za pomoć i evakuaciju sa zemlje.

Prema navodima, poziv za pomoć je primljen u 14.20 sati, uz navode da se desila nesreća u rejonu ski centra Brezovica. Obaveštena je kosovska policija i započeto je spasavanje. Srećom, službe spasavanja uspele su da stupe u kontakt sa povređenim, koji je poslao koordinate gde se nalazi. S lakoćom se stupilo u kontakt, navode, sa drugom osobom koja je bila u pratnji diplomate, ali mu nije imala pristup. Obojici je, dodaju, telefonom savetovano da ostanu mirni i rečeno im je o drugim bezbednosnim elementima.

U međuvremenu, ekipe vatrogasaca iz Štrpca su počele da pružaju podršku i približavaju se tom području. Povređeni je lociran u 16.25 na mestu zvanom crvena stena, koji se, nažalost, skliznuo niz planinu oko 450 m.

Povređeni diplomata je evakuisan vazdušnim prevozom. Stigao je helikopter Kfora, koji je prevezao povređenog, kako bi dobio lekarsku pomoć.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja