KOD ŽIVOJKE JE SVE NA DUGME: Nekad u bedi, sad u (s)vili! Ovako se živi u raskošnom gastarbajterskom selu u Srbiji (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

penzionerske dane provodi u zavičaju

KOD ŽIVOJKE JE SVE NA DUGME: Nekad u bedi, sad u (s)vili! Ovako se živi u raskošnom gastarbajterskom selu u Srbiji (VIDEO)

Srbija -

Penzionerka Živojka iz jednog homoljskog gastarbajterskog sela ispričala je kako je trideset godina vredno radila u tuđini, u Švajcarskoj, kako je tamo zaradila penziju, ali i kako sada živi.

Mnoge je osvojila njena neposrednost i šaljiva priroda ali i ono što je ispričala, baš onako kako jeste, bez ulepšavanja.

Ona i muž tamo su zaradili i penziju a sve što su sticali ulagali su u zavičaj u kojem su podigli raskošnu kuću na svom imanju. Živojka se u razgovoru podsetila i kako su nekad živeli pa ispričala kako živi sad kad ima, kako kaže, sve na dugme.

Iako su penzioneri, muž i ona, imaju plastenike i iz hobija se bave cvećarstvom.

- Nismo tad luksuzno živeli kao što sada luksuzno živimo. Sve na dugme. I vrata i mašina, sve živo na dugme otvaramo. Šta sam radila u Švajcarskoj, šta sve nisam! Nisam bila direktor, rekla je Živojka u šali tokom razgovora s voditeljem Zoranom Radojkovićem, poznatijim kao Pile tele šop, koji je letos sa čitaocima Kurira podelio svoju životnu priču.

On je pre dve godine posetio Živojku i napravio sa njom kraći razgovor o tome kako živi u zavičaju, na istoku Srbije, kao švajcarska penzionerka.

- Živimo moj Šaci i ja luksuzno - našalila se ona nabrojavši imena okolnih mesta u koja ide s mužem kad su pijačni dani pošto se sad bave cvećarstvom.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja