PREMINULA NAJSTARIJA KIKINĐANKA: Baka Rozalija nije dočekala 103. rođendan
Foto: S.U.

Tužno

PREMINULA NAJSTARIJA KIKINĐANKA: Baka Rozalija nije dočekala 103. rođendan

Srbija -

Rozalija Hes, najstarija Kikinđanka, preminula je u Opštoj bolnici u 102. godini. O krepkoj starici vedrog duha Kurir je pisao u nekoliko navrata i prenosio atmosferu sa proslava njenih rođendana:

- Baka nam je govorila da neke posebne tajne u njenoj dugovečnosti nije bilo. Uvek je isticala da je bila radna, pravična i skromna. Volela je i da peva, a bila je članica crkvenog hora. Možda su joj ove vrline i podarile toliko godina- rekla nam je njena unuka Vesna Bjelić Francuski.

Najstarija Kikinđanka rođena je 11. avgusta 1920. godine. Njeno devojačko prezime je Ladik. Penziju je zaradila radeći kao fizički radnik u "Livnici" i fabrici "Toza Marković":

- Smrt moje majke teško joj je pao, ali baka o tome nije želela da priča. U sredu joj je pozlilo. Primljena je u bolnici, a sutradan je izdahnula. Duže od veka, moju voljenu baku zdravlje je dobro služilo- rekla nam je njena unuka i dodala da se baka posebno radovala proslavama rođendana:

- Po njenoj želji, doboš torta, bi dominirala na rođendanskoj trpezi, a slavlju su uvek prisustvovali njeni najmiliji. Baka je bila dobrog zdravlja, ali nije mogla da hoda. Bez obzira na godine, uvek je volela da bude lepo obučena i da ima fruzuru. Uvek je bila vedrog duha i nasmejana. Na žalost, baka nije dočekala 103. rođendan- sa žaljenjem je konstatovala Vesna Bjelić Francuski.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track