DRŽAVA IZDVAJA SREDSTVA DA ŽENE POKRENU BIZNIS! Posle Čačka projekat "Osnažena žena - jača porodica" 20. juna u Vrnjačkoj banji!
Detalj sa implemenatacije projekta u Čačku, Foto: 321 Srbija

Humana srca, 3,2,1 - Srbija i Privredna komora srbije

DRŽAVA IZDVAJA SREDSTVA DA ŽENE POKRENU BIZNIS! Posle Čačka projekat "Osnažena žena - jača porodica" 20. juna u Vrnjačkoj banji!

Srbija -

Milun Todorović i Grad Čačak bili su prvi domaćini projektu "Osnažena žena-jača porodica", a sada će ga dočekati predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i to u utorak, 20. juna, sa početkom u 11 časova.

veliko interesovanje žena bilo je u čačku
veliko interesovanje žena bilo je u čačkufoto: 321 Srbija

Nakon pozdravnog govora predsednika opštine, održaće se niz b2b sastanaka između predstavnika Privredne komore Srbije iz Beograda i lokalnih privrednica i onih žena koje žele to da postanu.

Biće im pojašnjeno koja su im podsticajna sredstva za pokretanje vlastitog biznisa na raspolaganju od strane države i kako da do sredstava dođu.

Takode, žene, ali i zainteresovani muškarci dobiće praktične informacije o tome kako da pokrenu, odnosno unaprede već postojeće male biznise. Uslediće i radionice iskusnih psihoterapeuta koji će nizom raspoloživih alata psihološki ojačati žene i dati im smernice kako da ojačaju prvenstveno sebe, a zatim i celu porodicu.

Danijela Vasilijević iz Fondacije Humana srca i Milun Todorović, gradonačelnik čačka
Danijela Vasilijević iz Fondacije Humana srca i Milun Todorović, gradonačelnik čačkafoto: 321 Srbija

Projekat realizuju Fondacija Humana srca, Udruženje "3,2,1-Srbija", nosilac istoimenog projekta od nacionalnog značaja, i Privredna komora Srbije. Podršku projektu pružile su i najviše državne institucije u Srbiji.

- Zadovoljstvo je pružiti podršku sjajnim projektima kao što je "Osnažena žena-jača porodica" i opština koju sa svojim timom vodim maksimalno se uključila u implementaciju. Ekonomsko osnaživanje žena jedan je od prioriteta naše opštinske uprave i mislim da svi zajedno kroz ovakve projekte možemo da uradimo ogromnu stvar za žene, a zatim i cele porodice - kaže Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Predstavnicu Fondacije Humana srca, PKS i Uduruženja 3,2,1-Srbije sa gradonačelnikom čačka
Predstavnicu Fondacije Humana srca, PKS i Uduruženja 3,2,1-Srbije sa gradonačelnikom čačkafoto: 321 Srbija

Sastanci i radionice održaće se u vrnjačkom hotelu Emilia, a početak programa predviđen je za 11 časova.

Tokom implementacije projekta "Osnažena žena - jača porodica" određeni broj žena dobiće poklon.

- "Urbane farme" će im omogućiti da budu nezavisne u snabdevanju hranom. U pitanju je multifunkcionalni održivi sistem pomoću kojeg će žena postati mali preduzetnik i moći da višak koji proizvedu plasira na tržište kao doprinos kućnom budžetu - ukazala je Dragana Nerandžić iz kompanije "CEE partner Urban farm".

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka banja
Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka banjafoto: 321 Srbija

Objasnila je da "Urbane farme" mogu da obezbede dovoljne količine hrane, odnosno, više nego što je potrebno porodici, na primer, od 4.000 do 7.000 jaja godišnje ili više od 3.600 zelenih salata tokom godine i to na svega devet kvadratnih metara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track