STIGLI PRVI KUPAČI: Počela sezona na gradskom kupalištu u Loznici
Foto: T.Ilić

STIGLI PRVI KUPAČI: Počela sezona na gradskom kupalištu u Loznici

Srbija -

U Loznici je juče bilo 30 stepeni, a danas ponovo pa su visoke temperature dovele prve kupače na gradsko kupalište na Lagatoru. Kao i prethodnih godina na Dan grada, 16. jun, zvanično je otvorena 16. sezona, ali su njen početak pokvarili tadašnjih samo 18 stepeni i dosadna kiša. Tri dana kasnije sasvim druga priča.

Juče je na kupalištu, olimpijskom i dečjem bazenu, prema rečima upravnika kupališta Stefana Mitrića, u UFK ‘’Lagator’’, prodato oko 150, a danas do podne više od sto ulaznica. Uglavnom su u pitanju deca, školarci kojima u bazenima odgovara voda temperature između 22 i 24 stepena, među prvim poseticima bili su Rusi, a njima izgleda uopšte ne pašu ovolika sparina i plus 30.

bazen
foto: T.Ilić

Ovoga leta, koje startuje sutra, posetioce bazena čekaju devet licenciranih spasilaca, tri medicinske sestre i deset radnika, ukupno sto ležaljki i veliki broj suncobrana, svi uslovi za kvalitetno uživanje. Prošlogodišnje cene ostale su iste, dnevna ulaznica je 200 dinara, sezonska za đake i studente je 3.500, a odrasle 4.500 dinara.

Škola plivanja za neplivače, koju svakog leta okupi nešto više od stotinu dece, ovde je i dalje besplatna dok za stilove treba dati 1.500 dinara, a, kao i uvek, na kupalištu će biti redovne kontrole ispravnosti kvaliteta vode. Očekuje se da obuka neplivača počne 26. juna, zavisiće od vremenskih uslova, a kao i prethodnih godina sezona traje do 31. avgusta.

Na gradskom kupalištu je oko 26 hiljada kupača prošlog leta potražilo osveženje, manje nego pretprošlog kada je prodato više od 33.000 ulaznica što je od otvaranja bazena drugi najbolji rezultat. Još uvek je ostala neprevaziđena 2012. sa oko 44 hiljade kupača. Inače, ovo nije prvi put da je vreme pokvarilo početak sezone, sada su prvi posetioci čekani samo tri dana dok je pre tri godine prvi kupač došao tek 26. juna.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track