"NININE KROFNE STIGLE I DO HRVATSKE": Braća iz Rijeke napekla pa na ulicu za tatu devojčice iz Srbije, evo koliko su skupili FOTO
Foto: Instagram Printscreen

pozvali ih i u goste

"NININE KROFNE STIGLE I DO HRVATSKE": Braća iz Rijeke napekla pa na ulicu za tatu devojčice iz Srbije, evo koliko su skupili FOTO

Srbija -

Mala Novosađanka Nina je nedavno digla celu Srbiju na noge kada se saznalo da svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara kako bi pomogla u lečenju svog oca.

Za Ninine krofnice i humanitarnu akciju, zahvaljujući društvenim mrežama pročulo se ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje. Tako je podrška došla i iz Hrvatske, kada u su braća iz Rijeke pokazali da humanost nema granice.

Zoran Ninković, Nina Ninković
foto: RINA/Privatna arhiva

„Braća iz Hrvatske (Rijeke) skupljali novac za oca male Nine iz Novog Sada, tako što su prodavali krofne. Radi se o curici koja je takođe prodavala krofne u Novom Sadu (čiji je otac bolestan) a što je medijski bilo propraćeno. Braća su skupila 650 €, te su novčana sredstva uplaćena na račun Zorana Ninkovića. Oni su, takođe, izrazili želju da se upoznaju s Nininom porodicom, te kada se Ninin tata oporavi da budu njihovi gosti u Hrvatskoj“, stoji u opisu objave.

Mnoge je ovakav gest oduševio a pojedini su se i rasplakali.

„Rasplakah se… Rijeka je divan grad pun dobrih ljudi.“

„Ne znam zasto plačem!“

„Ovo mi je ulepšalo dan!“

„Prelepo. Dirnulo me baš“, glase neki od komentara.

Kako se podseća, porodici Ninković, u ime Ministarstva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

Kurir.rs/Nova/Twitter/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track