SVAKOG DANA OD 5 DO 7 PRODAJE KROFNE DA IZLEČI TATU ZORANA: Zato, Srbijo, red je da i mi pomognemo, da tata uvek bude uz nju! FOTO
Foto: Pokreni život, Printscreen/Facebook

SVAKOG DANA OD 5 DO 7 POPODNE

SVAKOG DANA OD 5 DO 7 PRODAJE KROFNE DA IZLEČI TATU ZORANA: Zato, Srbijo, red je da i mi pomognemo, da tata uvek bude uz nju! FOTO

Društvo -

Devojčica iz Veternika osvojila je simpatije čitave Srbije a njena i životna priča njenog tate Zorana počela je uveliko da se deli po društvenim mrežama.

Ništa joj nije teško i sa ponosom svakog popodneva od 17 do 19, dok se njeni drugari igraju u parkiću ili okolo voze bicikle, ona stoji ispred lokalne radnje i na stočiću prodaje krofne iz staklenog zvona po ceni od 100 dinara.

Njena mama napisala je na Fejsbuku da njena ćerkica ovo radi kako bi preko leta makar nešto zaradila i tako pomogla svome tati Zoranu koji se pre nekoliko godina razboleo i zbog čega mu je naša, pomoć cele Srbije, preko potrebna.

Zoran Ninković rođen 22.12.1975. godine u Valjevu a njegove muke su počele 2016. god kad je izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i time Zoran biva životno ugrožen.

Zoran Ninković
foto: Pokreni život, Privatna arhiva

Odlazi u kliniku na Zvezdari gde dobija sistemsku terapiju, hemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana pojava fibrina zbog kojeg mu se magli vid javlja se i izražena fotofobija. Prati se stanje celog organizma zbog visokih doza hemoterapije.

Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu kao i za putne troškove i smeštaj.

Zoran Ninković
foto: Pokreni život, Privatna arhiva

Kako bi pomogla ocu, ćerka je odlučila da svakog dana od 17 do 19 časova ispred radnje Matić u Veterniku prodaje krofne, objavila je fondacija Pokreni život.

Stoga, Srbijo nemoj sad da staneš, stani uz ovu vrednu devojčicu koja se bori da pomogne svome tati.

Zoran Ninković
foto: Pokreni život, Privatna arhiva

Pomozimo Zoranu da ode na lečenje u Moskvi!

Slanjem SMS poruke 161 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track