KAD FREZE "ZAGRME": U Progorelici kod Kraljeva održan deveti skup ljubitelja motokultivatora! Evo kako je sve izgledalo (FOTO)
Foto: Kurir/J.S.

KAD FREZE "ZAGRME": U Progorelici kod Kraljeva održan deveti skup ljubitelja motokultivatora! Evo kako je sve izgledalo (FOTO)

Srbija -

U selu Progorelica kod Kraljeva u nedelju je održan tradicionalni sabor vlasnika i ljubitelja motokultivatora iz Kraljeva i okoline, poznatiji pod imenom „Frezijada“.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Srbiji, jer je Progorelica poznata po tome što ima najveći broj motokultivatora u odnosu na broj stanovnika u državi, učestvovalo je pedesetak vlasnika koji su se, u svečanom defileu, provozali Ibarskom magistralom i okolinom.

1 / 15 Foto: Kurir/J.S.

- „Frezijadu“ smo organizovali devetu godinu za redom i trajala je dva dana. U subotu smo priredili fudbalski turnir, seoske sportske igre i zabavu, a u nedelju su održane atraktivne trke freza, prigodan kulturno - umetnički program i veselje pod šatrom, rekao je Kuriru meštanin Slavko Marić.

Po njegovim rečima, žitelji Progorelice ovom manifestacijom žele da očuvaju narodnu tradiciju i srpstvo, kao i da ožive selo kako bi se što više mladih vratilo da živi u gotovo netaknutoj prirodi.

Ovogodišnja „Frezijada“ ostaće upamćena po pomoći u organizaciji i prvom javnom koncertu koji je legendarni pevač narodne muzike Srećko Šušić, inače rodom iz ovog kraljevačkog kraja, posle 30 godina karijere, priredio svojim zemljacima, rođacima, komšijama i posetiocima.

Za njegove poznate hitove sa estrade koje je izveo, a koje narod i danas voli da peva, Šušić je od strane publike nagrađen brojnim aplauzima i ovacijama.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja