Opozicija napustila sednicu Skupštine Novog Sada

Glasali, pa izašli

Opozicija napustila sednicu Skupštine Novog Sada

Srbija -
Peta sednica novog saziva skupštine grada, a prva otkako je u tom gradu promenjena vladajuća većina, završena je imenovanjem pojedinih direktora ustanova čiji je osnivač Grad

NOVI SAD - Odbornici opocizije u Skupštini grada Novog Sada napustili su sednicu novosadskog parlamenta nakon što su glasali za predloge o razrešenju i izboru članova skupštinskih saveta.Tokom rasprave oko utvrđivanja dnevnog reda predstavnici SRS, DS i LSV najavili su takav epilog nastavka sednice. U skupštinskoj sali ostalo je 42 odbornika vladajuće većine.Predsednik gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić je kazao da radikali principijelno glasaju za sve predloge o sastavu skupštinskih tela, a da u daljoj, kako je rekao, podeli plena nisu želeli da učestvuju."Zabrinjavajuće je da prvoj sednici skupštine po smeni vlasti u gradu ne prisustvuje gradonačelnik. To dovoljno govori o njegovom odnosu prema budućim prvim saradnicima" rekao je Jakšić, dodajući da su predložena kadrovska rešenja "slika i prilika nove vlasti".Jakšić je istakao da Novi Sad po prvi put u svojoj istoriji ima člana gradskog veća čija je školska sprema pod znakom pitanja, odnosno, kako je rekao, sa "sumnjivom osnovnom školom".Jakšić je precizirao da na taj način ne želi da uvredi Belu Kurinu, niti pripadnike romske nacionalnosti koji su, kako je naglasio, izmanipulisani.On je u izjavi novinarima ukazao i na činjenicu da je na predlog SNS za člana Upravnog odbora zavoda za izgradnju grada predložen profesor Marko Carić, suvlasnik fakulteta za menadžment na kojem je, kako je kazao, masterirao predsednik države Tomislav Nikolić.Jakšić je upitao da li na taj način naprednjaci vraćaju "nekakav" dug Cariću.Član gradskog veća Bela Kurina je rekao da ne želi da komentariše navode o njegovom obrazovanju istakavši da su Romi po prvi put u istoriji Novog Sada dobili svog predstavnika u gradskom veću.On je najavio da će sa svojim saradnicima raditi projekte kojima će konkurisati pred fondovima EU."Ja sam u tri mandata bio predsednik saveta MZ Šangaj i od mog izbora u gradsko veće svakodnevno dobijam brojne pozive podrške od mojih sunarodnika" rekao je Kurina, dodajući da će posebno insistirati na, kako je kazao, famoznoj dekadi Roma.Član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja je naglasio da romsku populaciju do sada niko nije obaveštavao o tome koliko je novca stiglo preko dekade Roma i da će on insistirati da se sazna o kolikoj je količini novca reč i ko sa njim upravlja.

Peta sednica novog saziva skupštine grada, a prva otkako je u tom gradu promenjena vladajuća većina, završena je imenovanjem pojedinih direktora ustanova čiji je osnivač Grad. Za v.d. direktora Muzeja grada je postavljena Vesna Jovičić iz SNS-a, za v.d. direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Mirko Šipovac iz DSS-a, za v.d. direktora Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Veselin Dickov iz SPO, v.d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović iz "Dveri", dok je za v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture ponovo imenovan Miroslav Kopanja iz SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track