Najnovije vesti

OBELEŽEN DAN RASINSKE BRIGADE: Svečanosti u kasarnama Rasina i Car Lazar (FOTO)
Foto: Grad Kruševac

OBELEŽEN DAN RASINSKE BRIGADE: Svečanosti u kasarnama Rasina i Car Lazar (FOTO)

Srbija -

U bivšoj kasarni "Rasina" u Parunovcu, pored Kruševca, obeležen je Dan Rasinske brigade i položeni su venci na spomen obeležju "Braniocima otadžbine".

U ime Grada Kruševca venac su položili Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice, i Predrag Vukićević, predsednik Skupštine Grada Kruševca. U ime Kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane, venac je položio Mile Rosić, u ime Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, savetnik Saša Vukotić, u ime Rasinskog upravnog okruga, načelnik Ivan Anđelić, u ime garnizona Kruševac, pukovnik Milonja Bubanja, kao i porodice poginulih boraca, i ostala gradska udruženja, kaže se u saopštenju Gradske uprave Kruševca.

1 / 4 Foto: Grad Kruševac

Posle polaganja venaca i služenja parastosa palim borcima, braniocima otadžbine, pristunima su se obratili general Dragan Živanović, ratni komandanat 125. motorizovane brigade, a general Vladimir Lazarević, ratni načelnik Štaba Prištinskog korpusa, se obratio preko telefonskog poziva.

Rasinska brigada obeležava ovaj dan kako bi se sačuvale uspomene na heroje sa Košara i tim povodom je u kasarni "Car Lazar" održana svečanost povodom Dana Rasinske brigade. Pored mnogobrojnih zvanica, ispred Grada Kruševca je prisustvovao Ivan Parezanović, pomoćnik gradonačelnice za ekologiju, održivi razvoj i energetiku.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track