DEDA MILAN IMA 98 GODINA I NE ODUSTAJE! Uzima pušku u ruke i kreće u lov
Foto: RINA

sezona lova

DEDA MILAN IMA 98 GODINA I NE ODUSTAJE! Uzima pušku u ruke i kreće u lov

Srbija -

Okuplljanjem lovaca u prijepoljskom kraju u nedelju je počela lovna sezona, a među strastvenim lovcima istakao se neobičan junak - devedesetosmogodišnji Milan Ružić, najstariji stanovnik grada na Limu, a verovatno i najstariji lovac u Srbiji.

Milan Ružić, veselog pogleda, sa svojih devedeset i osam godina, spreman je za još jednu sezonu lova. Iako njegove godine govore o dugom životu, Milan ne pokazuje znake umora niti slabosti. Sa puškom u ruci i osmehom na licu, on je oličenje vitalnosti. Ružić je lovnik sa višedecenijskim iskustvom, i njegova posvećenost lovu i prirodi nikada nije bledela.

Njegova prisutnost bila je podsticaj i inspiracija svima, a posebno mladim lovcima koji su se okupili oko njega, želeći da čuju priče i mudrost koju je stekao tokom svojih lovačkih avantura.

Milan Ružić, Prijepolje, lovac
foto: RINA

Posebni savetnik ministra turizma i omladine Esad Hodžić, i sam strasvtveni lovac, izrazio je zadovoljstvo što je na otvaranju lovne sezone imao priliku da ugosti Milana Ružića.

– Na otvaranju lovne sezone, imao sam veliku čast da ugostim najstarjeg lovca i najstarijeg Prijepoljca, velikog gospodina Milana Ružića, koji za nekoliko dana slavi 98. rođendan. Deda Milan nam je uvek bio uzor u lovnim i društvenim aktivnostima. U znak zavalnosti i pažnje, pozvali smo ga na druženje, šetnju stazama kojima je nekada lovio, a potom i na lovački ručak. Da nam još poživi i da ga zdravlje posluži, pa da i sledeće godine zajedno otvorimo lovnu sezonu – rekao je za RINU prijepoljac Esad Hodžić.

Milan Ružić je postao legenda u ovom kraju, ne samo zbog svoje izvanredne vitalnosti u svojim godinama, već i zbog svog doprinosa očuvanju prirode i lovačke tradicije. Njegova ljubav prema prirodi, poštovanje prema divljači i stručnost u lovu, postali su primer za sve mlade lovce.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track