Nema plata: Radnici zatvorili Dunav
Foto: BETA

Nezadovoljni

Nema plata: Radnici zatvorili Dunav

Srbija -
Oni su prvo oko 13 sati napravili blokadu upozorenja sa dva broda, ali su ostavili slobodan plovni put, da bi popodne onemogućili plovidbu međunarodnim dunavskim koridorom.

NOVI SAD - Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" popodne su kod Novog Sada sa tri broda potpuno blokirali plovni put na Dunavu u Novom Sadu, jer rukovodstvo firme nije ispunilo obećanje o isplati zaostalih zarada.

Oni su prvo danas oko 13 sati napravili blokadu upozorenja sa dva broda, ali su ostavili slobodan plovni put, da bi popodne onemogućili plovidbu međunarodnim dunavskim koridorom.

Blokada je postavljena nekoliko stotina metara nizvodno od drumsko-željeznickcog mosta. Inspekcijske službe upozorile su radnike da ne smeju da blokiraju Dunav, jer je u pitanju veoma važan evropski saobraćajni koridor, i zatražili od njih da odblokiraju plovni put, pošto će u suprotnom snositi posledice.

Predstavnici inspekcijskih službi objasnili su da blokada Dunava nanosi veoma ozbiljnu finanijsku štetu svima koji koriste taj vid saobraćaja. Predsednik sindikata preduzeća "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković rekao je novinarima da radnici blokade vide kao jedino rešenje za svoje probleme.

On je rekao da je brodovima "Mišeluk", "Podbara" i "Vučevo", kojima je popodne blokiran taj evropski plovni pravac, priključen i plovni bager čime je blokirana i Luka Novi Sad, na ulazu u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Cvetković je dodao da, pošto prethodno pregovori sa direktorom preduzeća Mašanom Ercegovićem nisu urodili plodom, radnici su tako bili prinuđeni da počnu blokadu Dunava, kao krajnju meru radi ostvarivanja svojih prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track