REKONSTRUISANI DEČIJI VRTIĆI "GOLUB MIRA" I "LABUD": Velike investicije u Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ u Kruševcu (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

REKONSTRUISANI DEČIJI VRTIĆI "GOLUB MIRA" I "LABUD": Velike investicije u Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ u Kruševcu (FOTO)

Srbija -

Predškolska ustanova „Nata Veljković“ iz Kruševca obeležila je završetak velikih projekata rekonstrukcije i dogradnje dečijih vrtića „Labud“ i „Golub mira“, uz prisustvo ministra prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i rukovodstva Grada.

- Investiciona sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje ima za cilj unapređivanje dostupnosti predškolskih usluga, posebno za decu iz ugroženih društvenih grupa, uzrasta od tri do pet i po godina. Ukupna vrednost investicije je 67,6 miliona dinara, čijom realizacijom Ustanova je proširila kapacitete za još 200 mališana i dobijeno je novih 1.000 kvadrata korisnog prostora za decu, a zapošljena su 22 lica, izjavila je direktorka Predškolske ustanove „Nata Veljković“ Vesna Živković.

1 / 5 Foto: Kurir/Ž. M.

Prema njenim rečima, Vrtić „Golub mira“ izgrađen je 1985. godine, sa površinom od 1.166 kvadrata, za 250 – oro dece i 29 zaposlenih. Od juče, korisna površina mu je povećana za 500 kvadrata, a brigu o deci vodiće 40 – oro zaposlenih lica. Vrtić „Labud“ izgrađen je 1986. godine, korisne površine od 1.080 kvadrata, kapaciteta za 225 dece i 29 zaposlenih. I vrtić „Labud“ dobio je još 500 kvadrata korisne površine za ukupno 325 mališana o kojima će brigu voditi 40 – oro zaposlenih. Oba vrtića u potpunosti su opremljena novim nameštajem, zahvaljujući partnerskoj saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“.

Ovi projekti su realizovani zahvaljujući podršci i saradnji sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, Gradom Kruševcem, a posebna zahvalnost je iskazana Kruševljaninu Bratislavu Gašiću, ministru unutrašnjih poslova.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja