METEORSKA KIŠA "PALA" NA ŠETALIŠTE: Počelo postavljanje novogodišnje rasvete u Loznici
Foto: T. Ilić

METEORSKA KIŠA "PALA" NA ŠETALIŠTE: Počelo postavljanje novogodišnje rasvete u Loznici

Srbija -

U Loznici je počelo ukrašavanje grada za predstojeće novogodišnje praznike. Na gradsko šetalište već je ‘’pala’’ meteorska kiša, a u nekoliko ulica zvezde padalice i pahulje koje će zasvetleti za koji dan.

Iz lozničkog JP ‘’Loznica razvoj’’ kažu da će kao i prethodnih godina biti ukrašeni glavni trg, centralne gradske ulice kao i svi prilazni putevi gradu iz pravca Šapca, Valjeva i Banje Koviljače, a biće i nekoliko velikih novogodišnjih jelki u Cvijićevoj ulici. Ukrašavanje obavljaju u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Loznice koja je prošle godine posebno novogodišnje ruho dala parku pored Vukovog doma kulture gde su se građani rado fotografisali ispred velikog Sneška Belića, svetlećeg igloa, zvezda, kugle ili praznične kapije.

1 / 5 Foto: T. Ilić

Najavljuju da će ovoga puta biti još novina što se tiče ukrašavanja kao i bogat program ‘’Zimskog festivala’’ u prvim danima Nove godine, odmah posle prvojanuarske manifestacije ‘’Priđi srcem’’, kojim će ‘’prijatno iznenaditi Lozničane i njihove goste’’. Prvi put su lančanicama ukrašene zgrade Vukovog doma kulture i Stalna postavka slika Miće Popovića, a sva rasveta, kažu nadležni, sijaće od 10. decembra i do posle 20. januara, i apeluju na građane da je ne oštećuju i ne uništavaju.

Inače, u Loznici duže od decenije nema organizovanog okupljanja u novogodišnjoj noći, poslednji put se to dogodilo na dočeku 2008. na šetalištu. Nema najava pa će se nešto promeniti na prelasku 2023. u 2024. ali će kao i lani ponovo biti postavljeno montažno klizalište na otvorenom kakvo je i prošle zime bilo na parkingu iza Vukovog doma kulture.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track