OVAJ GRAD JE DANAS NAJTOPLIJI U SRBIJI: U podne izmereno 20 stepeni, a sutra nagla promena i pad temperature!
Foto: Kurir/T.Ilić

OVAJ GRAD JE DANAS NAJTOPLIJI U SRBIJI: U podne izmereno 20 stepeni, a sutra nagla promena i pad temperature!

Srbija -

Jeste decembar, ali Lozničani ponovo uživaju u prolećnim temperaturama i sa plus 20 u 12 časova njihov grad je ponovo najtopliji u Srbiji.

Nebo je daleko od letnjeg, bistroplavog, oblačno je, povremeno se pojavi koji sunčev zrak, ali vreme definitivno ne podseća na zimsko. Ne beli se više ni Gučevo, kao prethodnih dana, otopio se sneg.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Da nije novogodišnjih ukrasa i rasvete po gradu teško bi se moglo naslutiti da je pred vratima kraj godine. Prognoza kaže da će živa danas dobaciti u lozničkom kraju do 20 podeoka, što se i desilo, ali već sutra ode ovo zimsko proleće. Jutranja će biti osam, a maksimalna dnevna upola manje nego danas, tek deset, uz moguću kišu.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

Ko se greje na čvrsta goriva i ko ima kalorimetre u stanovima može ovih dana malo da uštedi, a većina samo da se nervira što i dalje mora da drži u "voznom" stanju ne samo zimsku već i onu prolećnu garderobu i obuću. Posebno što se ujutru uglavnom promaši odevna kombinacija pa se u povratku sa posla ’‘kuva’‘ u jaknama na plus 19, 20 stepeni. Ima i onih koji kažu da je bolje i ovako nego da su pale ‘‘tone’‘ snega pa da se jedva hoda, i lopata svako jutro ispred kuća i lokala. Uglavnom, zima je, a kao da nije.

Doduše, zvanično stiže 21. decembra pa možda tada pokaže svoje pravo lice.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track