ZA TRI GODINE GOLD GONDOLA PREVEZLA 800.000 PUTNIKA: Sutra za prva tri putnika besplatna vožnja i piće
Foto: Z.G.

ZA TRI GODINE GOLD GONDOLA PREVEZLA 800.000 PUTNIKA: Sutra za prva tri putnika besplatna vožnja i piće

Srbija -

Posle tri godine rada najduže panoramske gondola na svetu “Gold gondola” na Zlatiboru (od centra Zlatibora do Tornika), Zlatiborci se sećaju početaka, sumiraju rezultate i prave nove planove.

- Kada smo napravili prve korake u realizaciji višedecenijskog zlatiborskog sna ostvarenje je delovalo daleko, ali pokazali smo veru. Kada smo počeli da gradimo Gold gondolu svaki metar zahtevao je istrajnost i tada smo pokazali snagu zajedništva – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola.

Ona kaže da su na ovaj način najmlađim generacijama ostavili najvredniji poklon – viziju budućnosti.

- Za ove tri godine ponosni smo najviše na tri stvari: prevezli smo skoro 800.000 putnika, podržali smo lokalno preduzetništvo kroz naše usluge i postali inspiracija turističkim centrima u regionu. Svesni ovoga, inspirisani smo da u ovoj godini dostignemo brojku od million zadovoljnih putnika koji će poneti nezaboravne uspomene sa Zlatibora – kaže Bojana Božanić.

gondola, Zlatibor
foto: Z.G.

Zlatibor je tokom novogodišnjih i božićnih praznika oborio sve rekorde posećenosti, a gondola je za prvih deset dana januara prevezla oko 20.000 putnika.

gondola, Zlatibor
foto: Z.G.

Da ne bude samo vožnja, u Gondoli su se pobrinuli da upotpuno sadržaj. Tako su organizovali “Beg na sneg” i kada snega nema. Svaki dan ima svoj program, pa su tu besplatni časovi nordijskog skijanja i poligoni sa preprekama, 50 odsto jeftiniji topli napici utorkom, sredom kreativne radionice za decu i potraga za zlatnom šišarkom, naredni dan je za ljubitelje umetnosti uz ukusno vino “Četkica i čašica”, dok je petkom i subotom “Žurka na vrhu”.

U znak obeležavanja godišnjice otvaranja, sutra će prva tri putnika imati besplatnu vožnju i piće u “Gondola baru”. Gold gondola je posle prve godine rada otplatila sve kredite, a da u narednom periodu, koliko već iduće godine, počinju radovi na gondola od Tornika do Priboja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track