SPREMALA SINU SAHRANU KOD LEBANA PA STIGLA ŠOK VEST - UMALO SE SRUŠILA: Komšije donele prase i rakiju, selo ovakav slučaj NE PAMTI
Foto: Kurir.rs/T.I, Shutterstock

greškom proglašen mrtvim

SPREMALA SINU SAHRANU KOD LEBANA PA STIGLA ŠOK VEST - UMALO SE SRUŠILA: Komšije donele prase i rakiju, selo ovakav slučaj NE PAMTI

Srbija -

Srđan Stojiljković (53) iz sela Togačevce kod Lebana, proglašen je u petak 12. januara mrtvim u mrtvačnici Kliničkog centra u Nišu, a juče je njegovoj majci u tom selu stigla vest da joj je sin jedinac preminuo, pričaju za Jugmediu komšije.

Međutim, usled spremanja sahrane, do majke je stigla druga vest. Srđan je, kako se ispostavilo, živ i smešten na odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici Leskovac.

Čim su čuli tužnu vest, komšije su organizovano, kako to običaj u ovom selu nalaže, došle u kuću „pokojnika“ kako bi podržali porodicu u teškom trenutku.

Komšije su zaklale prase od 35 kilograma, doneli su rakiju i pivo, da pomognu, međutim usled spremanja sahrane saznali su da je došlo do zabune i da je Srđan živ.

Umesto žalosti, selo je ovaj bizaran događaj pretvorilo u veselje. Odlučili su da i dalje nastave okupljanje, ali ovog puta u znak radosti i zahvalnosti. Prase od 35 kilograma, rakija i pivo sada su simbol zajedništva i sreće, umesto žalosti.

Izrazi saučešća i žaljenja, koji su se prvobitno širili selom i putem društvenih mreža, sada su zamenjeni pozitivnim komentarima i radosti zbog iznenadnog povratka Srđana Stojiljkovića među „žive“.

Kurir.rs/Jugmedia

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track