ZAPOČETA IZGRADNJA NOVOG DEČIJEG VRTIĆA: Aleksandrovac razvija sistem vaspitanja i obrazovanja (FOTO)

ZAPOČETA IZGRADNJA NOVOG DEČIJEG VRTIĆA: Aleksandrovac razvija sistem vaspitanja i obrazovanja (FOTO)

Srbija -

Aleksandrovac uspešno razvija sistem vaspitanja i obrazovanja. U dvorištu Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ započela je izgradnja novog Vrtića, koji će obezbediti dodatni smeštaj za 180 predškolske dece iz ove potkopaoničke opštine.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca ministarka prosvete dr Slavica Đukić Dejanović i predsednik Privremenog organa opštine dr Mirko Mihajlović ubacili su prve lopate betona u temelj budućeg objekta. Mališani Predškolske ustanove „Naša radost“ pustili su u vazduh veći broj balona različitih boja u znak zahvalnosti za ovaj događaj.

1 / 4

Predsednik Mihajlović se obratio prisutnima i pozdravio ugledne goste.

- Ovo je veliki dan za opštinu Aleksandrovac. Već desetak godina, zbog nedostatka prostora imamo duge liste čekanja na prijem dece u Vrtić. Izgradnjom novog Vrtića taj problem biće rešen. Nadam se da će se dobra saradnja Vlade Srbije i Opštine nastaviti i u budućem periodu, izjavio je čelnik lokalne samouprave u Župi.

Ministarka prosvete je govorila na ovoj svečanosti:

- Ministarstvo prosvete realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja u saradnji sa Svetskom bankom. Ovo je još jedan korak ka izražavanju brige za naše najmlađe sugrađane, istakla je gospođa Dejanović. Novi Vrtić u Aleksandrovcu prostiraće se na više od 1500 metara kvadratnih, i objedinjavaće rad sa predškolskom decom u devet grupa, po najsavremenijim sistemima obrazovanja i vaspitanja.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track