"NE DAO BOG DA SE RAZBOLITE, STRAŠNO JE" Aleksandra se iz Paraćina preselila u Englesku pa podelila utiske: Ovo joj najviše smeta
ilustracija, Foto: Shutterstock

"NE DAO BOG DA SE RAZBOLITE, STRAŠNO JE" Aleksandra se iz Paraćina preselila u Englesku pa podelila utiske: Ovo joj najviše smeta

Srbija -

Aleksandra Paunović Buzaš (49) iz Paraćina bila je godinama prepoznatljivo lice lokalnog Crvenog krsta. Kome god je bila potrebna pomoć slobodno je mogao njoj da se obrati...

Samohrana majka dvoje dece, 17 godina je provela radeći u ovoj organizaciji, delila sa drugima i muku i tugu i radost, živela za posao...A onda se i njoj desilo da joj se na poslu "rodila" ljubav. Kao na filmu!

Aleksandra se jesenas preselila u Englesku. Sa svojim mužem Mihaljom, živi u predgrađu Londona, a otuda preko društvenih mreža održava svakodnevnu vezu s rodnim Paraćinom. Baš tim putem su se i njih dvoje upoznali.

- Mihalj Buzaš, moj suprug, pratio je zvaničnu Fejsbuk-stranicu paraćinskog Crvenog krsta. Često je neke objave lajkovao i komentarisao. Tako smo uspostavili kontakt. Ostalo se odvijalo lako i brzo, samo od sebe. Venčali smo se ovde, u Paraćinu 15 jula 2021. godine - otkriva Aleksandra i smejući se dodaje da ne preporučuje mladima da traže ljubav "preko žice".

- Mene je ljubav našla! Ne znam kako to drugima izgleda, ali je sve krenulo od posla, pa prijateljstvo, pa posvećenost, pažnja a onda i upoznavanje uživo - opisuje Aleksandra svoj emotivni put koji je krunisan brakom.

U novom domu, u predgrađu Londona živi od oktobra prošle godine.

- Najvažnije mi je da su se moja deca složila i da sam ja bila spremna za nov život. Sin ima 25 godina, a ćerka želi da završi srednju školu u Paraćinu. Mihalj je poreklom Mađar pa smo oboje, da kažem dođoši na Ostrvu, a ono što me je najviše iznenadilo jeste to kako Englezi žive i rade polako, nema stresa, sve natenane - prenosi nam utiske.

Uskoro bi trebalo da počne da radi u jednom biznis centru, a u crkvi Svetog Save u Londonu već je pronašla prijatelje, zemljake.

- Čovek ma gde bio treba da zna da i tu, negde, ima ljudi koji su iz njegovog kraja. Redovno odlazim u crkvu. Malo mi ta usporenost smeta pa mi se čini da sam najglasnija i najbrža u celom Londonu! Ali, ne dao vam Bog da se razbolite! To je strašno! Da dobijete termin za pregled? Pa to je ravno dobitku na lutrji! Tako da znate - priča Aleksandra.

- Odeš kod lekara jer imaš napad astme, a oni te pošalju kući i kažu da zoveš hitnu! Volite naše lekare i zdravstvene radnike, ne znamo šta imamo dok nemamo - opisala je u jednoj od objava a onda i dodala da se ne bi iznenadila kad bi dobila "uputstvo kako da se sami operišete u kućnim uslovima"?!

(Kurir.rs/Informer/S.B.)

Bonus video:

07:57

KAKO JE OZDRAVILO SRPSKO ZDRAVSTVO U POSLEDNJIH 10 GODINA? Gosti Usijanja otkrili ogromne promene KOJIH MORAMO DA BUDEMO SVESNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja