TRI DRUGARICE DARUJU MATURANTE: Pokrenule akciju da pomognu vršnjacima, a postoji samo JEDAN USLOV (FOTO)
Foto: Kurir/B.R.

HUMANOST NA DELU

TRI DRUGARICE DARUJU MATURANTE: Pokrenule akciju da pomognu vršnjacima, a postoji samo JEDAN USLOV (FOTO)

Srbija -

Drugu godinu zaredom Snežana Milojković, Vesna Ivanović, i Ivana Lukić vlasnica daruju maturante, koji su slabog materijalnog stanja. Tako će ove godine dve devojke/devojčice dobiti maturske haljine, frizure i šminku, a jedan dečak odelo.

- Prvi korak ka svetu odraslih predstavlja završetak školovanja. Zatim sledi njihov prvi svečani čin proslava mature kome se raduju i pripremaju mesecima unazad. Tim povodom smo pokrenule akciju za proslavu mature, ali devojčicama i dečaku čije su porodice višebrojne ili su u težoj materijalnoj situaciji. Stvari su nove sa etiketama. Jedini uslov na kraju je slika sa mature meni lično, koja se naravno neće objaviti - najavila je Snežana na njenom Fejsbuk profilu.

maturantkinje
foto: Kurir/B.R.

Ona dodaje da će oni koji se jave biti apsolutna tajna, odnosno niko sem ovih drugarica koje daruju, neće znati.

- Ne želimo da se neko Oseti uvređen, ali smatramo da toliko možemo da učinimo za naše maturante. Haljine na primer mogu i za devojčice koje su osmi razred, kao i za one koje završavaju srednju školu- objašnjava naša sagovornica.

Dodaje da će ovo postati lepa tradicija, jer znaju koliki su izdaci za maturske pripreme koje slede, ili se već uveliko obavljaju.

- Znamo koliki su troškovi za mature i taj period. Na ovaj način želimo i da skrenemo pažnju svima onima koji eto mogu, da se uključe. Savršeno bi bilo kada bismo supeli da potpuno opemimo jedno celo odeljenje - dodaje Vesna Ivanović.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track