ZAPOŠLJAVANJE ILI DALJE ŠKOLOVANJE: Promocija policije u Loznici (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

ZAPOŠLJAVANJE ILI DALJE ŠKOLOVANJE: Promocija policije u Loznici (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Za upis učenika u Srednju školu unutrašnjih poslova (SŠUP) ’’Jakov Nenadović’’ u Sremskoj Kamenici konkurs je početkom meseca raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a danas je ispred Vukovog doma kulture, priređeno predstavljanje policije. Mladi Lozničani imali su priliku da se bolje informišu o uslovima školovanja, a ujedno se i fotografišu kao policajci, sednu u policijska vozila, ili isprobaju kako rade sirene i rotacija.

Konkurs za upis 224 učenika otvoren je do 26. februara, a konkursna dokumentacija može se preuzeti u policijskim stanicama i ispostavama, ili sa sajta ssup.ed.rs. U policijskim stanicama i ispostavama ili na sajtu škole mogu se dobiti i informacije o opštim uslovima i prijemnom ispitu.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Na adresu SŠUP ’’Jakov Nenadović’’, Železnička 22, Sremska Kamenica, ili u policijskim stanicama prijavu podnosi roditelj, ili staratelj zainteresovane osobe,objašnjeno je danas. Kako se moglo čuti od pripadnika policije za njihovu profesiju postoji veliko interesovanje mladih Lozničana koji informacije dobijaju od školskih policajaca, a dolaze i u lozničku policijsku stanicu gde se interesuju o upisu u SŠUP.

Na štandu su danas bili i mladi policajci koji su nedavno završili pripravnički staž pa se iz prve ruke moglo čuti više o školovanju i putu koji treba preći da bi se nosila uniforma MUP-a. Istaknuto je i da se učenici SŠUP po završenom školovanju mogu zaposliti u MUP-u, ali i nastaviti školovanje na fakultetu.

Učenici SŠUP tokom školovanja stiču neophodna znanja i veštine za rad policije u zajednici, održavanje reda i mira, otkrivanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja, kao i kontrole saobraćaja i državne granice. Osim mladih i drugi građani imali su priliku da se bliže upoznaju sa poslom onih koji se brinu o njihovoj sigurnosti.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track