FILIP NA SJAJAN NAČIN PROSLAVIO PUNOLETSTVO: Vijorila se zastava legendarnog GVOZDENOG PUKA - "Vratimo se svojim korenima"
Foto: B. R.

FILIP NA SJAJAN NAČIN PROSLAVIO PUNOLETSTVO: Vijorila se zastava legendarnog GVOZDENOG PUKA - "Vratimo se svojim korenima"

Srbija -

Proslava osamnaestog rođendana Filipa Nedeljkovića iz Prokuplja, dugo će se pamtiti po njegovom i gestu njegovih drugova.

On nije ušao kao većina njegovih vršnjaka, već je ponosno zakoračio u restoran gde je proslavljao punoletstvo sa zastavom Srbije.

Uz podršku nekoliko drugova, ponosno je podigao i repliku zastave „Gvozdenog puka“.

Kako kaže, želeo je da pošalje poruku, da svi treba da se vratimo svojim korenima, a u tome mu je pomogla i pesma „Veseli se srpski rode“ koja ga je uvela u svečanost.

Filip Nedeljković
foto: B. R.

- Jedan moj drug je uradio nešto slično i dao mi ideju. Za mene je ovo trenutak kada ulazim u svet odraslih i želeo sam da pošaljem poruku da ću da negujem vrednosti svog naroda i poštujem tradiciju - kaže Filip.

Dodaje da kada je pomeuno drugovima šta mu je namera, svi su ga podržali, čak je jedan od njih doneo i repliku zastave čuvenog Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“ koji je poznat po nadimku Gvozdeni puk i koji je poznat po herojstvu tokom ratova od 1912. do 1918. godine.

- Pesma „Veseli se srpski rode“ je simbol patriotizma i želeo sam da ona označi ovo slavlje. Svi kažu da im se dopalo, a ja sam zaista srećan što mi se ispunila ova želja i što sam na ovaj način ušao u svet odraslih- dodaje naš slavljenik.

Kurir.rs/B. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track