"ZAPALJENE STRUJOMERE UGASILI SMO ZA 5 MINUTA" Šef smene vatrogasaca u Čačku objasnio šta nikako ne sme da se radi kad se ovo desi
Foto: RINA

posle noćašnje drame u čačku

"ZAPALJENE STRUJOMERE UGASILI SMO ZA 5 MINUTA" Šef smene vatrogasaca u Čačku objasnio šta nikako ne sme da se radi kad se ovo desi

Srbija -

Bojan Vuković, šef smene u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu MUP-a u Čačku dao je izjavu povodom noćašnjeg požara u stambenoj zgradi u širem centru grada.

- Dojavu smo dobili u 22.35 da je u ulici Čačanskog partizanskog odreda 2 u zgradi došlo do pojave veće količine dima. Na intervenciju su poslata tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom. Dolaskom na lice mesta kolege su zatekle da gore osigurači na glavnom strujomeru u hodniku. Pet minuta kasnije je lokalizovan požar. U toku akcije akcije je evakuisano 35 stanara - rekao je Vuković.

1 / 9 Foto: RINA

- Tri lica su prevezena u čačansku bolnicu zbog udisanja dima. Intervenisala je i ekipa Policijske uprave Čačak i Hitna pomoć. Sa njima je izvršen obilazak zgrade posle gašenja kako bismo utvrdili da li su svi stanari napustili objekat - rekao je Vuković.

On je dodao da je u ovom slufaju reč o kompleksnom požaru jer se dogodio na elektroinstalacijama.

Šta nikako ne treba raditi u ovakvim situacijama

- Apelujemo na građane da se u ovakvim situacijama pridržavaju saveta vatrogasaca. U ovim situacijama nikako ne koristiti lift - kazao je Vuković dodajući da ne zna koliko zgrada u Čačku nema protivpožarne stepenice i da to nije u njihovoj nadležnosti.

Upitan zašto vatrogasna jedinica u Čačku ne poseduje platformu za gašenje požara na većim visimama on kaže:

00:15

Eksplozija bojlera u zgradi u Čačku

- Tačno je, kontaktirali smo neke kolege kada je bio požar na Ljubić keju. Čak i da je ta platforma stigla u Čačak, bio je veoma nepristupačan teren za njeno korišćenje - kaže Vuković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track