UŽIČKI SUPERMEN KRENUO PEŠKE DO PARIZA: Cilj mu je da ide na Olimpijske igre, a evo dokle je stigao! (FOTO)
Foto: Z.G.

NESALOMIVI ERCOV

UŽIČKI SUPERMEN KRENUO PEŠKE DO PARIZA: Cilj mu je da ide na Olimpijske igre, a evo dokle je stigao! (FOTO)

Srbija -

"Užički Supermen" Milovan Milutinović, koji se 7. marta ove godine uputio peške na Olimpijske igre u Parizu, danas je stigao do Italije.

- Nalazim se u Sloveniji, 50 km do Italije. Ima dosta problema i malo je jedan dan da pričam, a kamoli poruke da pišem. Tako, ako ovo sve idržim do Pariza, ja sam pobednik i bez učešća na igrama – rekao nam je Milovan.

Užički supermen
foto: Privatna Arhiva

Milovan je pošao na oko 2.700 km dug put, da pređe kroz sedam država i do sada je prešao skoro jednu trećinu puta. Cilj mu je da stigne na Olimpijske igre koje se održavaju 26. jula.

Računao je da će stići 1.jula. Planira da se zadrži kod Tomasa Baha, predsednika Olimpijskog komitata, da ga zamoli da ga pusti na Olimpijske igre da trči sa teretom 100 metara.

Užički supermen
foto: Privatna Arhiva

Njemu je ovo treći put da kreće na put peške. Prvi put je išao peške za London 2012. godine kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100m sa 200kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50kg tereta 100m pretrčao za 25,19 sekundi.

Drugi put se užički supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija korona virusa.

Užički supermen, Milovan Milutinović
foto: Kurir / Z. Š.

Sada, u 76.godini života sa srpskom zastavom na rancu Milovan gazi put Pariza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja