"TEŽE JE BORITI SE SA LJUDSKIM ZVERIMA NEGO SA ŽIVOTINJSKIM" Užičanin hvata POSKOKE golim rukama, ima VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE!
Foto: Kurir/Z. G.

grad sa najviše zmija

"TEŽE JE BORITI SE SA LJUDSKIM ZVERIMA NEGO SA ŽIVOTINJSKIM" Užičanin hvata POSKOKE golim rukama, ima VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE!

Srbija -

Užički hvatač zmija i stršljena Arsenije Hadži Basur je opet imao intervenciju hvatanja zmije i to opet poskoka!

Ovog puta u naselju Krčagovu, u jednom magacinu, uhvatio je odraslog poskoka.

- Čovek ga je video u magacinu. Odmah su me pozvali. Ovaj poskok je bio manji od onog od prošlog puta, koji je bio u samom centru Užica. To je samo još jedna potvrda da je u Srbiji Užice grad sa najviše zmija. Možda zbog toga što grad Užice velikim delom leži na belom kamenu, a zmija i stršljenova više ima na belom kamenu, nego na drugim površinama – kaže Hadži Basur.

Užice
foto: Kurir/Z. G.

I zato Užičani imaju sreće što imaju sugrađanina Arsenija Hadži Basura, koji inače radi kao taksista, velikog eksperta za hvatanje zmija i, kako sam kaže, jedan je od retkih u Evropi koji i otrovnice hvata bez rukavica i štipaljki, i jedini uklanja gnezda stršljenova na Balkanu.

- Ovo je Božiji dar! Bolje je da me zovete za vožnju taksijem nego da hvatam zmije ili uklanjam stršljenove, ali teže je boriti se sa ljudskim zverima nego životinjskim – kaže Basur u šali.

Užice
foto: Kurir/Z. G.

On upozorava da ljudi raspremaju svoja dvorišta, da se održavaju područja oko firmi.

Ako je za utehu Užičanima, Arsenije dodaje da je ove godine u odnosu na isti period prošle godine imao manje intervencija.

Prethodnog odraslog poskoka Arsenije je uhvatio prošlog meseca.

Bonus video:

03:13

HOROR! GOLIM RUKAMA NA ZMIJE OTROVNICE! Ovaj Užičanin ima BOŽJI DAR koji je pretvorio u neobično ZANIMANJE (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track