Nišlije s više od 20.000 duga isključene s toplovoda

Nišlije s više od 20.000 duga isključene s toplovoda

Srbija -
Cena grejanja u Nišu za stambeni prostor iznosi 74,6 dinara, a za poslovni 119,35 dinara po kvadratnom metru

NIŠ - Gradska toplana u Nišu isključila je sa centralnog toplovoda više od 100 korisnika, koji duguju više od 20.000 dinara, rečeno je u tom javnom preduzeću.

"To neće biti akcija toplane samo u ovom periodu, već će biti praksa", kazao je predstavnik tog preduzeća Dušan Todorović i rekao da prvog dana nove grejne sezone beleže manji broj poziva zbog problema sa grejanjem u odnosu na prošlu godinu.

Ekipe toplane odazvaće se svakom pozivu, ali od naših korisnika koji zovu očekujemo da ne duguju više od dva meseca za grejanje, naveo je Todorović. On je podsetio da u Nišu neće biti povećanje cene grejanja.

"Možemo da kažemo da je start grejne sezone bio uspešan računajući sve toplotne izvore, tri toplane i 11 kotlarnica, kao i da nije primećeno curenje na sistemu", dodao je Todorović i kazao da će uključivanje toplotnih izvora zavisiti od kretanja spoljne temperature.

Nišlije plaćaju grejanje po cenama iz decembra prošle godine. Cena grejanja u Nišu za stambeni prostor iznosi 74,6 dinara, a za poslovni 119,35 dinara po kvadratnom metru.

Na centralni toplovod priključeno je oko 28.200 domaćinstava i oko 2.100 poslovnih subjekata. Dužina toplovoda iznosi 67 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track