Krava Sarita otelila trojke!
Foto: Milen Đorđević

Mašala, mašala

Krava Sarita otelila trojke!

Srbija -
Najviše im se obradovao sedmogodišnji Nenad, sin domaćina Ranka Stojkovca

BLACE - Krava Sarita sa farme porodice Stojkovac iz Gornje Draguše kod Blaca otelila je tri teleta, dva muška i jedno žensko.

Nesvakidašnji slučaj u ovom kraju iznenadio je i samog domaćina Ranka Stojkovca, koji je očekivao dve, a dobio tri prinove u svojoj štali.

- Mislim da je ovo jedinstven slučaj u ovom kraju a verovatno i šire. Očekivao sam dva teleta, jer ova krava, inače uvežena iz Austrije, za četiri godine koliko je kod mene na farmi, svake druge godine teli po dva teleta. Ove godine, po nekom nepisanom pravilu, trebalo je da oteli dva, tako da je ovo treće tele bilo veliko iznenađenje za sve nas - kaže Ranko, dodajući da se trostrukoj prinovi najviše obradovao njegov sedmogodišnji sin Nenad.

- Nenad se najviše raduje svakoj prinovi u štali. Ovoga puta imao je baš dosta razloga za radovanje a sada je pred njim dosta težak zadatak, jer umesto planiranih dva imena za svoje nove ljubimce, mora da smisli tri. Sva telad su zdrava i vitalna, a najkrupnije je ono treće -pojašnjava Ranko.

Porodica Stojkovac se ozbiljno bavi proizvodnjom mleka i na svojoj farmi ima 40 krava, uglavnom simentalske rase.

Umalo nije prodao Saritu

Krava Sarita, koja je u toku noći uvećala stočni fond porodice Stojkovac za još tri grla, dnevno daje do 40 litara mleka- Krava je ekstra kvaliteta. Sa njom sam imao mnogo sreće, jer sam istog dana kada sam je doveo na farmu, imao kupca da je prodam. Sreća pa se nismo složili u ceni za nekih 50 evra - kaže Stojkovac.

Foto: Milen Đorđević
Foto: Milen Đorđević

Foto: Milen Đorđević
Foto: Milen Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track