Protest Samoopredelenja zbog policijskog nasilja

Priština

Protest Samoopredelenja zbog policijskog nasilja

Politika -
"Sa lopovima nema države", "Ujedinjenje sa Albanijom", "Ne trgovina sa Srbijom", neke su od parola

PRIŠTINA - Oko 300 aktivista pokreta "Samoopredelenje" započelo je u Prištini protest zbog, kako je rečeno, policijskog nasilja prema pripadnicima tog pokreta tokom jučerašnjih demonstracija.

Na čelu protesta su poslanici kosovske skupštine iz redova Samoopredelenja, na čelu sa liderom pokreta Aljbinom Kurtijem, a demonstranti uzvijuju parole kojima izražavaju neslaganje zbog susreta i razgovora kosovskog premijera Hašima Tačija i premijera Srbije Ivice Dačića.

"Sa lopovima nema države", "Ujedinjenje sa Albanijom", "Ne trgovina sa Srbijom", neke su od parola aktivista "Samoopredeljenja".

U pozivu za današnji protest Samoopredelenje je saopštilo da protestuju "protiv nasilja vlade, koje je posledica straha jedne kaste koja je došla na vlast ukradenim glasovima i koja je na hiljadu načina zloupotrebila vlast".

Razlog za protest je, kako navode, i suprotstavljanje razgovorima sa Srbijom čiji je cilj, kako je ocenjeno, smanjenje teritorije Kosova. Protest obezbeđuju manje snage kosovske policije.

Tokom jučerašnjeg nasilnog protesta pristalica opozicionog pokreta Samooopredljenje, koji su demonstrirali protivljenje susretu Tačija i Dačića u Briselu, kao i dijalogu Beograda i Prištine, policija je uhapsila 58 učesnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track