Dačić, Vučić i Dinkić u 17 o lokalu
Foto: Tanjug

Dačić, Vučić i Dinkić u 17 o lokalu

Politika -
Ružić je naglasio da, što se tiče SPS, nema nikakvog problema da vlast na lokalu bude ista kao i na republičkom nivou i da smatra da takvi problemi ne postoje ni kod SNS i URS-a

BEOGRAD - Lideri stranaka koje čine okosnicu vladajuće koalicije Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić sastaće se danas u 17 časova da razgovaraju na temu situacije u pojedinim opštinama gde vlast nije sastavljena po republičkom modelu, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić.

Ružić je novinarima u parlamentu rekao da ne postoji nikakav problem na lokalu i da je cilj sastanka da se relaksiraju pitanja vezana za lokalne samouprave koje, kako je istakao, ne mogu da utiču na stratešku orijentaciju vlade niti mogu da je ugroze.

Na pitanje kako je razumeo poruku lidera naprednjaka i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će SPS snositi posledice zbog situacije u određenim lokalnim samoupravama, Ružić je rekao da tu poruku ne razume kao pretnju već kao legitimnu reakciju Vučića na informacije sa kojima je u tom trenutku raspolagao, a sa ciljem da zaštiti interes SNS.

"Ne želim to da komentarišem, ali ne vidim da dešavanja na lokalu na bilo koji način ugrožavaju vladu niti da će biti ikakvih konsekvenci. Svi nesporazumi su razjašnjeni i na današnjem sastanku očekujem relaksiranje tih pitanja", rekao je Ružić.

Ružić je naglasio da, što se tiče SPS, nema nikakvog problema da vlast na lokalu bude ista kao i na republičkom nivou i da smatra da takvi problemi ne postoje ni kod SNS i URS-a.

On je, međutim, upitan o promeni lokalne vlasti u Zaječaru rekao da je to pre pitanje za odnose između naprednjaka i URS-a, ali da je svakako u pitanju izdvojen primer i da će na sastanku lidera koalicije biti reči o sistemskim rešenjima.

On je ocenio da sastanci lidera koalicije treba da budu redovni i da će se na njima obrađivati različite teme, a ne samo pitanja lokalnih samouprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track