Miladin Kostić novi rektor

Državni univerzitet u Novom Pazaru

Miladin Kostić novi rektor

Srbija -
On će na toj dužnosti zameniti dosadašnjeg i prvog rektora ove visokoobrazovne institucije Ćemala Dolićanina

NOVI PAZAR - Savet Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) izabrao je danas redovnog profesora Miladina Kostića za rektora tog univerziteta.On će na toj dužnosti zameniti dosadašnjeg i prvog rektora ove visokoobrazovne institucije Ćemala Dolićanina, saopšteno je posle sednice Saveta.

"Savet, kao najviši organ upravljanja je ovu odluku doneo jednoglasno, pošto je i u dosadašnjoj izbornoj proceduri Kostić bio jedinstveni kandidat Senata, kao i veća svih 10 departmana Državnog univerziteta", navodi se u saopštenju.Novi rektor je u prvom obraćanju javnosti izjavio da će mu osnovni zadatak biti očuvanje postignutih rezultata pod rukovodstvom rektora Dolićanina.

"Prioritet će biti, naravno, kvalitetno obrazovanje naših studenata, učešće u naučno-istraživačkom radu i obezbeđenje kadrovskog podmlatka iz ovog regiona", rekao je Kostić, izlažući glavne akcente iz svog programa.

Njegov prethodnik je naglasio da Univerzitet "mora da ostane van svakog uticaja politike, nacije i vere" i da sačuva poziciju jednog od najuspešnijih i najorganizovanijih Univerziteta u region i šire.

Novoimenovani rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić je redovni profesor DUNP od početka rada ove institucije. Do sada je bio i predsednik Saveta, kao i šef Departmana za pravne nauke.

Univerzitetsku karijeru započeo je 1980. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini i doktor je pravnih nauka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track