Palma: 2013. u Jagodini godina zapošljavanja

Posao za sve

Palma: 2013. u Jagodini godina zapošljavanja

Srbija -
Marković je prilikom dodele novčane pomoći od po 1.200 evra roditeljima 64 bebe, rekao da je cilj gradske uprave da svako živi od svog rada, a ne od socijalne pomoći

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković rekao je danas da očekuje da će 2013. godine, zbog otvaranja nekoliko fabrika, u Jagodini zaposliti najviše radnika u poslednjih 20 godina.

Marković je prilikom dodele novčane pomoći od po 1.200 evra roditeljima 64 bebe, rekao da je cilj gradske uprave da svako živi od svog rada, a ne od socijalne pomoći.

Podsetio je da će kroz tri nedelje u Jagodini biti otvorena italijanska fabrika za proizvodnju cirada "Andrea konfecione", sa 500 radnika.

Marković je rekao da je postignut dogovor sa italijanskom formom "Aunde" za proizvodnju auto-sedišta, a iduće nedelje će biti potpisan ugovor sa ruskim investitorom o proizvodnji kartonske ambalaže uz zapošljavanje više od 100 radnika.

Predsednik Skupštine grada je rekao da će oba nezaposlena roditelja koji iduće godine dobiju treće dete iz istog braka, dobiti u novim fabrikama posao ukoliko žele, a ne samo jedan od njih kako je najavio pre mesec dana.

Do sada su roditelji 252 bebe dobili pomoć od po 1.200 evra, odnosno 122.000 dinara. Pravo na finansijsku pomoć imaju roditelji čija se deca rode od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji najmanje dve godine imaju prebivalište na teritoriji Jagodine. Odluka je doneta radi povećanja nataliteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track