Zahvaljujući Kuriru: Mali nadničar zida kuću
Foto: Milen Djordjevic

Blace

Zahvaljujući Kuriru: Mali nadničar zida kuću

Srbija -
Bog je poslao Kurir da vidi našu sirotinju. Do skoro nismo imali ni dovoljno hleba a sad se spremamo da zidamo novu kuću. Biće to mala kuća ali za nas će to biti palata, objašnjava Milka Nikolić

BLACE- Kako priča u Kuriru može da promeni život, pokazuje primer sedmogodišnjeg Nikole Nikolića iz sela Popova kod Blaca. Do pre nekoliko meseci Nikola je sa bratom Stefanom (15) i majkom Milkom živeo u ekstremnom siromaštvu a ovih dana Nikolići počinju da zidaju novu kuću.Teška životna priča sedmogodišnjeg nadničara obišla je ceo svet. Na vrata njegovog doma, koja je pre toga retko ko otvarao, dirnuti životnom pričom o ovom malom dečaku, zakucali su mnogi i ponudili pomoć. -Bog je poslao Kurir da vidi našu sirotinju. Do skoro nismo imali ni dovoljno hleba da se najedemo a sad se spremamo da zidamo novu kuću. Plan je gotov i uskoro počinjemo sa gradnjom. Biće to mala kuća ali za nas će to biti palata-objašnjava Milka Nikolić, majka malog Nikole.-Imaćemo svoju sobu i kupatilo. Biće nam super-kaže mali Nikola ne prekidajući cepanje drva.Objašnjavajući da još nema dovoljno para da završi kuću, Milka ističe da je odlučila da započne gradnju, pa dokle stigne.-Ako se nešto ne počne, nikada neće ni da se završi. Javili su se mnogi koji su obećali da će pomoći oko gradnje-objašnjava Milka i dodaje da planira da ozida kuću i postavi krov a posle će polako, jedno po jedno.Milka kaže da se zahvaljuje svima koji su pomogli i dodaje da je shvatila da ima mnogo dobrih ljudi što joj daje snagu da decu izvede na pravi put.-Samo ja znam kako je to kad se ujutro probudim i nemam šta da dam deci za doručak. Često smo gladni išli u nadnicu da zaradimo neki dinar. Sada se sve promenilo. Stigla je pomoć sa svih strana i naš se život polako menja-priča Milka.Objašnjavajući da su dobili skoro kompletan nameštaj, posteljinu, posuđe, hranu i mnogo drugih stvari potrebnih za život jedne porodice, Milka posebno ističe da je presrećna što je Nikola dobio televizor i veliki broj igračaka.-Moj stariji sin Stefan je odrastao bez i jedne igračke a Nikola sad ima puno-kaže Milka. Umesto sa igračkama mali Nikolići su odrastali uz motiku, vilu, grabulju i sa drugim alatkama sa kojima su zarađivali za život. Sada se sve promenilo.

Pomaže i dijaspora U pružanju pomoći porodici Nikolić uključila se i dijaspora. Poslednji poklon stigao je prekjuče zahvaljujući donaciji iz inostranstva u saradnji sa Crvenim krstom iz Gornjeg Milanovca i Centrom za socijalni rad iz Blaca.- Dobili smo šporet na čvrsto gorivo „Smederevac“, laminat za pod, komplete školskog pribora i igračke-kaže Milka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track