Nesuglasice zatvorile Narodnu kuhinju
Foto: Beta

Prokuplje

Nesuglasice zatvorile Narodnu kuhinju

Srbija -
Za rad kuhinje u kojoj se hranilo oko 300 socijalno ugroženih građana obezbeđene su sve potrebne životne namirnice, a zatvaranje se zloupotrebljava u cilju medijske buke usmerene na kritiku aktuelne vlasti, rekao predsednik opštine Ljubiša Đurković

PROKUPLJE - Predsednik opštine Prokuplje Ljubiša Đurković izjavio je da Narodna kuhinja u toj opštini ne radi zbog nesuglasica između Crvenog krsta i lokalne samouprave.

"U više navrata rekao sam sekretaru Crvenog krsta, Dušici Dinić, da se pismeno obrati opštinskom veću ako kuhinja ima finansijskih problema kako bismo pomogli i izdvojili dodatna sredstva za njen rad, ali ona to nije učinila", kazao je Đurković na današnjoj sednici Skupštine grada.

On je naveo da to nije učinjeno jer taj novac koji traži "očigeldno" nije potreban za rad kuhinje, već za isplatu plata radnika ili izmirenja nekih drugih obaveza.

Prema njegovim rečima, za rad kuhinje u kojoj se hranilo oko 300 socijalno ugroženih građana obezbeđene su sve potrebne životne namirnice, a zatvaranje kuhinje se zloupotrebljava u cilju "medijske buke usmerene na kritiku aktuelne vlasti".

Narodna kuhinja od 1. novembra ne radi, a njenim zatvaranjem ostalo je bez toplog obroka 80 najsiromašnijih porodica sa više od četvoro dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track