TORTURA: Šinteri kleštima muče pse!

Društvo za zaštitu životinja optužuje

TORTURA: Šinteri kleštima muče pse!

Srbija -
Ceo komšiluk je izašao na ulicu jer je pas zavijao skoro 20 minuta. Vukli su ga po trotoaru metalnim kleštima, a pas je urlao od bola dok su se oni smejali, kaže za Kurir Lana Đorđević

NOVI SAD - Tortura!- Novosadski šinteri se, dok hvataju pse lutalice, iživljavaju nad njima i vuku ih metalnim kleštima.

Neretko se desi da njihovu torturu dožive i psi koji imaju vlasnike - tvrdi za Kurir predsednica Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad Lana Đorđević, a kao jedan od poslednjih primera navodi slučaj mešanca Gariše, koga su šinteri pokupili ispred kućne kapije u Bukovcu.- Ceo komšiluk je izašao na ulicu jer je pas zavijao skoro 20 minuta. Vukli su ga po trotoaru metalnim kleštima, a pas je urlao od bola dok su se oni smejali. Na kraju su ga nekako savladali i spakovali u kombi. Posle toga ga više niko nije video - kaže za Kurir Lana Đorđević.Direktor „Čistoće“ Dragan Božić tvrdi da radnici tog preduzeća na terorišu životinje, već da rade svoj posao.- Ako se pri hvatanju pasa koriste metalna klešta, onda za to postoji dobar razlog. Građani koji nas kritikuju zaboravljaju da upravo mi omogućavamo da se sa ulica uklone opasne životinje. Tako bih i ja mogao da se pozivam na „humanost“ kad neko ubije muvu - kaže Božić. (T. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track