Psi lutalice napali fazane
Foto: Kurir

Psi lutalice napali fazane

Srbija -
U napadu čopor pasa, koji je probio zaštitnu ogradu i napao jato fazana u fazaneriji u Šumaricama, nadomak Kragujevca, stradalo oko 600 ptica

KRAGUJEVAC - U napadu pasa lutalica na najveće uzgajalište fazana u Srbiji u Šumaricama stradalo je 540 fazana, a od posledica ranjavanja u protekla 24 sata uginulo je još četrdeset ptica tako da će ukupna šteta biti oko 1,8 miliona dinara, rekao je Bojan Stevanović, predsednik Lovačkog udruženja Šumadija u čijem je sastavu fazanerija.

Čopor pasa lutalica u subotu je probio zaštitnu ogradu i napao jato fazana u fazaneriji u Šumaricama, nadomak Kragujevca.

Prema Stevanovićevim navodima, zbog strogih propisa, lovočuvari nisu smeli da pucaju na pse lutalice, ali su uspeli da ih oteraju iz fazanerije. Ovo je drugi napad pasa lutalica na fazaneriju u Šumaricama u poslednje dve godine. U martu prošle godine u napadu pasa lutalica stradalo je više od 400 fazana iz matičnog jata.

Fazanerija Lovačkog društva Šumadija, je najveće uzgajalište fazana u Srbiji, kapaciteta 30.000 fazanskih jaja godišnje i najsavremenijim inkubatorima i sistemom za uzgoj.

http://www.youtube.com/watch?v=xPPLeYc-_F4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track