Bošnjačka demokratska zajednica povukla amandmane
Foto: Tanjug

Rasprava o budžetu u SO Prijepolje

Bošnjačka demokratska zajednica povukla amandmane

Srbija -
Predloženi budžet opštine Prijepolje veći je za sedam procenata nego ovogodišnji i ukoliko dobije podršku odbornika iznosiće milijardu i 38 miliona dinara

PRIJEPOLJE - Odbornici Skupštine Opštine Prijepolje počinju danas redovno zasedanje o budžetu za iduću godinu.Predloženi budžet opštine Prijepolje veći je za sedam procenata nego ovogodišnji i ukoliko dobije podršku odbornika iznosiće milijardu i 38 miliona dinara.Odbornički klub opozicione Bošnjačke demokratske zajednice je odlučio da povuče više od 300 amandmana na predlog budžeta, rekao je predsednik Opštinskog odbora te stranke Sabahudin Hajdarević.

"Nismo hteli da preuzmemo odgovornost da se zbog rasprave i odlučivanja o amandmanima budžet ne donese u zakonskom roku", objasnio je Hajdarević.

U tom slučaju bi usledilo privremeno finansiranje što znači da bi za trećinu bili manje isplate budžetskim korisnicima.

"U ionako teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji to bi direktno išlo na štetu građana, korisnika socijalne ili materijalne pomoći i drugih budžetskih primanja. Zato smo odlučili da povučemo amandmane i stvorimo prostor da se odluka o budžetu ipak usvoji u zakonskom roku", rekao je Hajdarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track