Oslobođeni novinari zaključani u opštini Kuršumlija

Nakon dva sata

Oslobođeni novinari zaključani u opštini Kuršumlija

Srbija -
UNS pozvalo obezbeđenje opštinske zgrade u Kuršumliji na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja

KURŠUMLIJA - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od opštinskih vlasti i obezbeđenja zgrade opštine Kuršumlija da omogući nesmetan rad novinara.

U saopštenju UNS je naveo da je opštinsko obezbeđenje u opštinskoj sali u Kuršumliji jutros zaključalo novinare Bete i Radija Slobodna Evrope, kao i štrajkače glađu.

Novinari Bete i Radija Slobodna Evropa, Ljiljana Danilović i Miloš Ivanović, došli su u opštinu kako bi razgovarali sa odbornicima Skupštine Kuršumlije, koji su noć proveli zaključani u zgradi opštine, nakon stupanja u štrak glađu.

"Kolega i ja smo jutros oko sedam sati ušli u opštinu Kuršumlija kako bi smo razgovarali sa štrajkačima koji su juče stupili u štrajk glađu. Radnik opštinskog obezbeđenja nam je rekao da će nas, ukoliko ne izađemo napolje, zaključati.

On je nakon toga uzeo lanac i katanac i zaključao vrata opštinske sale. U toj sali smo ostali oko dva sata, nakon čega su nam otključali vrata i mi smo izašli napolje", kazala je Danilović.

UNS poziva obezbeđenje opštinske zgrade u Kuršumliji na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja