URS se vraća u politički život Kruševca

I pored loših rezultata

URS se vraća u politički život Kruševca

Srbija -
Pristupanjem odbornika Saše Živkovića i Zorana Rakića URS-u, ta partija, koja na majskim izborima nije prešla cenzus u Kruševcu, dobila je predstavnike u lokalnom parlamentu

KRUŠEVAC - Posle loših izbornih rezultata URS-a u Kruševcu i raspuštanja Gradskog odbora, prelaskom dvojice odbornika iz lokalnog "Pokreta za promene" u tu partiju i uvođenjem povereništva, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) vratili su se u politički život Kruševca.

Poverenik Dragutin Veljković rekao je danas na konferenciji za novinare da novoizabrano Povereništvo od 13 članova u narednom periodu očekuju odgovoran zadatak obnove URS-a u Kruševcu i redovna komunikacija sa članstvom.

"Formirana su radna tela za infrastrukturu i rad sa stručnim timovima, a proces revizije članstva nalazi se u završnoj fazi", istakao je Veljković.

Novinarima su se danas obratili i odbornici Saša Živković i Zoran Rakić, koji su, kako su naveli, iz principijalnih razloga napustili "Pokret za promene" dr Branislava Katančevića i prešli u redove URS-a.

Njihovim pristupanjem URS-u, ta partija, koja na majskim izborima nije prešla cenzus u Kruševcu, dobila je predstavnike u lokalnom parlamentu.

"U ovom trenutku aktivno usklađujemo politiku koja treba da bude zastupana u Skupštini grada sa pojedinim odbornicima i na pragu smo formiranja odborničke grupe", rekao je poverenik Veljković.

On je dodao da povereništvo još nije donelo odluku da li će odbornici URS-a biti u vlasti ili opoziciji, ali je kazao da je cilj partije da koalicija na lokalu bude u skladu sa onom na republičkom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track