Žitorađa: Višak u budžetu 10 miliona dinara
Foto: Milen Djordjevic

Žitorađa: Višak u budžetu 10 miliona dinara

Srbija -
Ovaj podatak pokazuje da je lokalna vlast izuzetno domaćinski poslovala i zato smo u budžetu za 2013 godinu čak 60 odsto novca opredelili za investicione aktivnosti, rekao predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković

ŽITORAĐA - Budžet opštine Žitorađa, po prvi put posle ko zna koliko vremena, na kraju kalendarske godine beleži suficit, i to čak od 10 miliona dinara.

"Jedna smo od retkih opština u Srbiji koja se može time pohvaliti. Ovaj podatak pokazuje da je lokalna vlast izuzetno domaćinski poslovala i zato smo u budžetu za 2013 godinu čak 60 odsto novca opredelili za investicione aktivnosti. Tokom 2013 godine predviđeno je da se urade dva kolektora za kanalizacije i to u vrednosti od oko 15 miliona dinara. Zatim, da se završe kanalizacione mreže u selima Lukomir, Vlahovo, Podina i Stara Božurna", kaže predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković i dodaje da će u 2013. godini zdravu pijaću vodu iz vodosistema dobiti naselja Pejkovac, Đakus, Lukomir i Izvor, te da će se prvi put početi sa probnim bušotinama, kako bi se došlo do novih izvorišta vode u naseljima Badnjevac, Donje Crnatovo, Gornji i Donji Drenovac.

Opština Žitorađa nastaviće asfaltiranje lokalnih puteva, a za ovu godinu planirano je asfaltiranje u dužini od 12 kilometara.

Kao aktivnosti koje su uspešno sprovedene u prošloj godini, Stojković navodi otvaranje Uslužnog centra u Žitorađi, izgradnju tribina na stadionu u Žitorađi, obnavljanje centralnog parka i asfaltiranje više lokalnih puteva i ulica.

"Opština je iz svog budžeta kupila zemljište i zgradu ekonomije na 50 ari zemljišta nekadašnje Z.Z. Budućnost, gde je smeštena Direkcija za izgradnju opštine Žitorađa, a u okviru toga i 2 hektara zemljišta, koje će opština ponuditi budućim investitorima. Za ove namene utrošeno je četiri miliona dinara", kaže predsednik Stojković.

Stojković na kraju posebno ističe da očekuje da će ove godine biti završena papirologija i da će italijanska firma "RIV" započeti proizvodnju u pogonima nekadašnje Elekstronske industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track