Milanovački lekari bez plate tri meseca

Dom zdravlja

Milanovački lekari bez plate tri meseca

Srbija -
Među njima je najviše lekara u stomatološkoj, hitnoj službi i opštoj medicini

GORNJI MILANOVAC - Jedan broj zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu ne prima platu tri meseca, a među njima je najviše lekara u stomatološkoj, hitnoj službi i opštoj medicini, tvrde zaposleni. Doktor Dobrosav Lazarević kazao je da je najteže na stomatologiji iako se sve usluge naplaćuju novca nema, a da vozači imaju veća primanja od lekara početnika. Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović je potvrdila da plate nisu isplaćene svima a kao razlog je navela to što Fond zdravstvenog osiguranja, od 35 zaposlenih u tom Domu zdravlja, za 18 obezbeđuje sredstva a svi ostali su primljeni, kako je navela, mimo plana i saglasnosti. "Prethodni direktor Dobrosav Lazarević, koji sada najviše galami, zapošljavao je po svojim kriterijumima pa je primio u radni odnos pravnika iako jedan već radi, zatim svoga sina gimnazijalca pa čak i geografa, a ko će da obezbedi pare", navela je Topalovićeva.

Ona je kazala da bi svi imali uredna primanja treba mesečno još da se zaradi 2,3 miliona dinara, a to se ne ostvaruje jer pojedini stomatolozi vraćaju pacijente iz ordinacija i upućuju ih u svoje privatne ordinacije u kojima rade posle radnog vremena.

Kako je izjavio oralni hirurg Vlada Janković, u toku prošle godine uradio je 450 operacija što je naplaćeno i sredstva predata na blagajnu, ali platu za tri meseca nije primio.

U toj službi, kako tvrde pojedini zaposleni, pet zubnih tehničara prošle godine uradilo je 850 proteza čija je cena po 7.500 dinara a to znači da je svaki doneo prihod, samo na tome, od 1,2 miliona dinara ali ni za njih nema plata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja