Sveće za pokoj duše žrtvama tajnih službi
Foto: Beta

Kragujevac

Sveće za pokoj duše žrtvama tajnih službi

Srbija -
Funkcioneri političkih stranaka Zajedno za Šumadiju i SPO upalili sveće u Sabornoj crkvi u Kragujevcu za pokoj duše žrtava policijskog terora, tajnih službi i montiranih političkih procesa u Srbiji od 1945. godine do danas

KRAGUJEVAC - Mladi funkcioneri političkih stranaka Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove upalili su danas sveće u Sabornoj crkvi u Kragujevcu za, kako su izjavili, pokoj duše žrtava policijskog terora, tajnih službi i montiranih političkih procesa u Srbiji od 1945. godine do danas."Ovo je zajednička akcija Srpskog pokreta obnove i Zajedno za Šumadiju zbog toga što su to jedine dve stranke u modernoj srpsko političkoj istoriji u koje je upadala policija i stranke protiv čijih se članova učestalo vode montirani politički procesi", izjavio je potpredsednik gradskog odbora Zajedno za Šumadiju Bojan Stojadinović.

Istovremeno, dodao je Stojadinović, ove dve stranke su najglasniji zagovornici brzog puta Srbije kroz evroatlantske integracije, što je, kako je rekao, "glavni preduslov za demontiranje otuđenih centara moći u bezbednosnim strukturama u Srbiji".

"Ima simbolike što smo se bas danas okupili kada SPC i vernici proslavalju arhiđakona Stefana koji je prvi politički, ideološki i verski progonjeni hrišćanin", rekao je predsednik SPO Kragujevac Milan Urošević.

On je naglasio da se SPO od nastanka, odnosno od 1990. godine zalaže za otvaranje tajnih dosijea i da je stranka protiv koje se vodilo najviše političkih procesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track