Loznica primila talentovane učenike i studente violine
Foto: Rojters

Loznica primila talentovane učenike i studente violine

Srbija -
Među učesnicima 13. zimske škole sviranja violine nalaze se učenici muzičkih škola i studenti akademija iz Beograda, Niša, Požarevca, Čačka, Kraljeva, Loznice, Kotora, Sarajeva i Tuzle

LOZNICA - U sedištu Loznice danas je priređen prijem za učenike i studente violine iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH), koji pohađaju 13. zimsku školu sviranja tog instrumenta u Banji Koviljači u organizaciji Muzičke škole "Mokranjac" iz Beograda.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić je tom prilikom rekao da se među učesnicima te radionice nalaze učenici muzičkih škola i studenti akademija iz Beograda, Niša, Požarevca, Čačka, Kraljeva, Loznice, Kotora, Sarajeva i Tuzle, a sa polaznicima rade profesor Vladimir Marković i iz beogradske škole "Mokranjac" i njegove kolege.

Đokić je rekao da se u Loznici radi na stvaranju uslova za otvaranje srednje muzičke škole, što bi uz Osnovnu muzičku školu "Vuk Karadžić", čiji su učenici protekle godine osvojili oko 50 raznih priznanja, omogućilo značajnije učešće mladih Lozničana na muzičkim radionicama.

Zimšku školu "Mokranjca" u Banji Koviljači pohađa 33 polaznika, koji su smešteni u tamošnjem hotelu "Podrinje" gde uče i vežbaju i u kojem će 13. i 14. januara održati završne, a ujedno i Novogodišnje koncerte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track