Vlasnici vikendica protestuju zbog blizine deponije
Foto: Rts

Pirot

Vlasnici vikendica protestuju zbog blizine deponije

Srbija -
Vlasnici vikendica blokirali prilazni put i sprečili kamione da istovare smeće na regionalnu sanitarnu deponiju, koja se nalazi u blizini njihovih kuća, a kamioni sa smećem iz pirotske i susednih opština su se vratili nazad

PIROT - Vlasnici vikendica u Pirotu danas su blokirali prilazni put i sprečili kamione da istovare smeće na regionalnu sanitarnu deponiju, koja se nalazi u blizini njihovih kuća. Kamioni sa smećem iz pirotske i susednih opština su se vratili nazad, a nezadovoljni građani zahtevaju da opština otkupi njihova imanja i kuće. U opštini Pirot kažu da su poštovali svu zakonsku proceduru i da nemaju obavezu da otkupe to zemljište. Dušan Krstić je u ime nezadovoljnih vikendaša rekao da su građani odlučili da stalno blokiraju prilazni put dok se njihovi zahtevi ne ispune.

"Kod nas je postojala dobra volja, ali ne i kod opštine. Deponija je ispred naših prozora. Pokušavali su da izvrše procene naših imanja po jako smešnim cenama. Na kraju će biti i sudski epilog", kazao je Dušan Krstić.

Zarije Golubović, vlasnik jedne vikendice, dodao je da u zakonu stoji da 500 metara od deponije ne sme da biti zgrada. Direktor preduzeća "Regionalna sanitarna deponija" Zoran Stanković ističe da 100.000 građana Pirotskog okruga "trpi zbog petnaestoro nezadovoljnih vikendaša".

Na deponiju će se odlagati otpad iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. U njenu izgradnju EU je uložila 3,5 miliona evra, a Ministarstvo životne sredine 1,5 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track