Sajam pirotske peglane kobasice 2. februara

Sajam pirotske peglane kobasice 2. februara

Srbija -
Sajam će okupiti veliki broj proizvođača tog jedinstvenog specijaliteta koji mnogi proglašavaju za afrodizijak, a pravi se samo u ovom kraju

PIROT - Sajam pirotske peglane kobasice biće održan 2. februara u sportskoj hali "Kej" u Pirotu, najavljeno je danas. Sajam će okupiti veliki broj proizvođača tog jedinstvenog specijaliteta koji mnogi proglašavaju za afrodizijak, a pravi se samo u ovom kraju. Sajam organizuju Turistička oprganizacija Pirota, Dom kulture, Sportski centar i Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

"Veliko je interesovanje proizvođača za učešće na sajmu. Žiri će izabrati najbolje peglane kobasice i proizvođače nagraditi. Najavljeno je da će na sajam organizovano doći i turisti iz susedne Bugarske", rekao je direktor Turisticke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov.

Prema njegovim rečima, zainteresovani za učešće na sajmu mogu da se prijave u TOP-u. Peglana kobasica pravi se tokom zime od kozjeg, junećeg i ovčijeg mesa sa dosta belog luka i paprike, ali bez ikakvih aditiva, konzervansa i dodatnih masnoća. Suše se na promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track