Na Pešteru 700 kuća bez struje, putevi neprohodni
Foto: Rts

Snežno nevreme

Na Pešteru 700 kuća bez struje, putevi neprohodni

Srbija -
Zbog snežnog nevremena oko 700 domaćinstava na Pešterskoj visoravni bez električne energije, a pojedini zaseoci odsečeni od sveta

PEŠTER - Snežno nevreme koje je u utorak zahvatilo Peštersku visoravan dovelo je do kvarova na nekoliko električnih stubova. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove, ali je oko 700 domaćinstava još uvek bez struje.

Direktor pogona Elektrodistribucije Sjenica Veliša Pejčinović rekao je da je najkritičnije u mestu Bare i delu gornjeg Peštera.

"Ekipe su bile ekspeditivne pa su uglavnom otklonile kvarove na dalekovodima", rekao je Pejčinović.

Još uvek postoje problemi na niskoj mreži, ali kako se najavljuje, oni biti rešeni u najkraćem mogućem roku i uz pomoć meštana koji su organizovani da pomognu.

Više lokalnih puteva do sela na području sjeničke opštine je neprohodno, a u jednoj osnovnoj školi je i nastava obustavljena zbog snega.

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je da je zbog visokih snežnih nanosa odsečeno oko 2.000 žitelja na tom području.

"Najteža situacija je u mesnoj zajednici Bare, gde je i nastava prekinuta. U selima mesnih zajednica Bare, Karajukića Bunari i Duga Poljana meštani su bez struje zbog velikih količina vlažnog snega", rekao je Mujović.

Predsednik opštine je dodao da je na raščišćvanju snega angažovano 13 mašina.

"Nadamo se da ćemo sutra te puteve raščistiti i otkloniti kvarove, kako bi meštani dobili struju", kazao je Mujović.

Proteklih dana je bilo problema na putu Novi Pazar - Sjenica, kao i Sjenica - Nova Varoš - Ivanjica, ali su od juče svi magistralni putevi koji vode do Sjenice prohodni i raščišćeni. Prema rečima meteorologa iz Meteorološke stanice u Sjenici Esada Mujagića, u toj opštini jutros je izmereno dva stepena ispod nule, a trenutna visina snežnog pokrivača je 13 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track