Zakupci lokala u Leskovcu dužni 70 miliona

Tužbe u najavi

Zakupci lokala u Leskovcu dužni 70 miliona

Srbija -
Od tih 70 miliona trećina je nenaplativa zato što su pojedini zakupci u međuvremenu bankrotirali, a drugi umrli, rekao direktor leskovačkog preduzeća za stambene usluge "Dom" Aleksandar Momčilović

LESKOVAC - Direktor leskovačkog preduzeća za stambene usluge "Dom" Aleksandar Momčilović izjavio je danas da je 259 lokala i kancelarija u vlasništvu tog preduzeća, ali da ne mogu da naplate kiriju zbog čega je najavio tužbe protiv zakupaca.

"Na osnovu opsežnog istraživanja ustanovili smo da "Dom", odnosno grad, u svom vlasništvu ima 259 lokala i kancelarija. Nekima od njih se gubi trag", kazao je Momčilović.

On je rekao da od zakupaca potražuju 70 miliona dinara za neplaćenu kiriju.

"Od tih 70 miliona trećina je nenaplativa zato što su pojedini zakupci u međuvremenu bankrotirali, a drugi umrli. Decenijama se nije vodilo računa o opštinskom dinaru", kazao je Momčilović, koji je na funkciju direktora izabran pre nekoliko meseci.

Momčilović je rekao da se protiv desetak Leskovčana vodi krivični postupak zbog nasilnog obijanja lokala u vlasništvu tog predzeća. Prema njegovim rečima, zakupci su bez odobrenja izdali lokale u podzakup, pa se u celu situaciju uključila i kriminalistička policija.

Momčilović je kazao da se do pre nekoliko dana nije znalao koliko to preduzeće poseduje poslovnih prostora u Leskovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja